YTTRE OCH INRE PÅVERKAN.

Inför din färgbehandling är det viktigt att du är medveten om att vissa faktorer kan komma att spela in huruvida ditt hår kommer att reagera på färgen eller blekningen. 

Vi vill att du ALLTID informerar oss om du:
- äter starka mediciner
- har egen brunn
- är gravid
- bor i områden där det är kalkrikt vatten (t.ex Enköping)
- har använt Fudge silvershampoo
- har använt Revlons färgbomber
- har någon form av vitamin- eller mineralbrist

Det är mycket viktigt att vi får ta del av sådan här information då det kan påverka hur färgen/blekningen kommer att bli.
Tänk på att om du inte informerar oss om detta kan det bidra till att din färg inte alls blir som du tänkt dig, eller i värsta fall att ditt hår tar onödig skada.

 

ATT BLI BLOND.

Att gå från mörk till ljus är en kostsam process som tar tid. Om du är färgad mörk är det ofta väldigt svårt att få håret ljust och man måste alltid vidta extra försiktighet när ett färgat hår ska ljusas upp. Att bli ljusare tär på hårets kvalitet oavsett om du är färgad sedan tidigare eller inte, så det kräver att man tänker extra noga på hur man tar hand om håret efter en sådan behandling. Att investera i bra hårvård är A och O. Tar du inte hand om ditt hår med rätt produkter när det är uppljusat kommer det att bli torrt och i värsta fall slitet. Det är inte bara kostsamt att bli ljus, det är lite dyrare att underhålla ljust hår också. Vi rekommenderar gärna produkter för att du ska få optimala förutsättningar för att kunna ta hand om ditt ljusa hår. 

Vi vill också informera om att det är viktigt att vara väldigt försiktig med värmeverktyg som locktänger och plattänger när du har en ljus kall nyans då de "bränner" bort kalla pigment i håret och slutar med att du får en varm guldig ton trots att du kanske nyss var och nyanserade ditt hår kallt. Det är jätteviktigt att använda bra värmeskydd och låg värme på ditt värmeverktyg om du måste använda det. Det är bättre att locka än att platta. 
Det optimala är om du kan få önskad styling med endast hårfön och borste när du har en kall ljus nyans på ditt hår. 

Tänk också på att alla hår är olika! Alla hår kan inte bli platinablonda, det är viktigt att ha det i åtanke när man påbörjar en process mot att bli ljusare. Om just ditt hår kan bli det går inte att avgöra innan. 
Tänk också på att även om du tidigare varit platinablond betyder inte det att du fortfarande kan bli det. Nu kan ditt hår ha en helt annan färghistorik än tidigare, din naturliga hårfärg kan ha ändrats, du har kanske blivit äldre vilket påverkar din hårkvalitet -ja, det är mycket som spelar in. Ha alltid detta i åtanke. 

Vi gör ALLTID vårt bästa utifrån de förutsättningar vi har.