Om HAIRDESIGN BY AMANDA

Hairdesign by Amanda är en hårsalong som ligger i centrum av Hallstahammar, en ort ca två mil från Västerås.
Själva aktiebolaget grundades i december 2015, men salongen öppnades den första mars 2016.
Det är Amanda Bergström som äger salongen och hennes resa till utbildad frisör startade i augusti 2009 på Svenska frisörskolan i Stockholm. Efter skoltiden arbetade hon som lärlig på en salong. När hon i september 2012 tog sitt gesällbrev valde hon att, på samma salong, hyra stol och startade där sitt första företag. Efter att hon med framgång drivit sitt företag i tre år kände hon att det var dags att göra någonting nytt. Nu var tiden inne för att starta sin alldeles egna salong, i sin bostadsort.
Målsättningen med företaget är, och har alltid varit, att bli igenkänd som yrkeskunnig, uppdaterad och noggrann. För att komma dit gäller det att leva som man lär, utbildning är A och O.


 

Vi har tidigare arbetat med märken som Matrix, Maria Nila och Hårologi men har med tiden blivit trogen Schwarzkopf Professional där visningar och kurser är välorganiserade och fulla av inspiration. De uppdaterar och utvecklar ständigt sina produkter och utbildar sina medarbetare. Vi känner oss säkra med deras produkter och kan alltid lita på att resultaten blir de bästa. Vi har nu även tagit in ett Italienskt märke; "Milk_shake" som endast säljs på utvalda ställen och ALDRIG på internet, vilket vi tycker är bra för på så vis kan vi försäkra Dig som kund att Du alltid får det Du har betalat för och har det senaste och fräschaste med Dig hem i kassen. 

Idag har Hairdesign by Amanda tre frisörer. Två av oss är utbildade med gesällbrev (Amanda och Hanna, Hanna innehar även mästarbrev) och en av oss (Felizia) ska göra sitt gesällprov nu i vår. På salongen har vi även en förstaårs frisörelev och en andraårs stylistelev från Praktiska gymnasiet. 
Vår stylistelev erbjuder sminkningar, både inför fest och vardag, vilket går att boka i vår internetbokning.  


 

VI SOM ARBETAR PÅ HAIRDESIGN BY AMANDA:

"Mitt namn är Amanda och det är jag som äger Hairdesign by Amanda. Jag har utbildat mig till frisör på Svenska Frisörskolan i Stockholm och har haft gesällbrev sedan 2012. Tidigare arbetade jag på en salong i Västerås där jag började som anställd men gick över till att hyra stol. Jag startade min första firma år 2012 och då som enskild firma, mitt aktiebolag Hairdesign by Amanda startade jag våren 2016."

"Mitt namn är Felizia och jag är anställd hos Hairdesign by Amanda. Jag har studerat till frisör på Praktiska Gymnasiet i Västerås därifrån jag tog studenten sommaren 2018. Under skoltiden har jag både haft min praktik samt arbetat extra på Hairdesign by Amanda. 
Jag har tagit mitt gesällbrev och kan titulera mig som behörig frisör.
Jag tycker det är kul att utmana mig själv och har vunnit både skolDM och kommit på fjärde plats på frisörSM"

"Mitt namn är Hanna och jag hyr stol på Hairdesign by Amanda. Jag utbildade mig till frisör på Carlforska Gymnasiet i Västerås och har haft gesällbrev sedan år 2006. Jag har även gjort mästarprovet och kan titulera mig som mästare. Tidigare har jag arbetat på salonger i Västerås där jag också har ägt en salong. Detta var innan jag år 2017 kände för att det var dags för nya utmaningar i min bostadsort."

"Mitt namn är Josephine och jag är trainee på Hairdesign by Amanda. Jag går sista terminen på Harska Gymnasiet där jag utbildar mig till frisör. Jag har tidigare haft praktik på en annan salong här på orten men kände för att det var dags för nya utmaningar och sökte mig hit. Snart ska jag göra mitt delprov och i sommar tar jag studenten, därefter har jag tänkt att arbeta så mycket som möjligt för att få ihop de timmar som krävs för att få göra gesällen."

"Mitt namn är Bea och jag är trainee på Hairdesign by Amanda. Jag går mitt första år på Praktiska Gymansiet med inriktning frisör. Än har jag inte börjat ta emot kunder på salongen men så snart vi har fått kunskaper och klartecken från skolan kommer jag börja med det. Jag har precis tävlat i DM i frisör och kom på förstaplats."

"Mitt namn är Linnéa och jag är stylist-trainee på Hairdesign by Amanda. Jag går andra året på Praktiksa Gymnasiet med inriktning stylist. Jag finns på salongen tre dagar i veckan och då sysslar jag med både styling av hår samt smink."

HÖRT FRÅN KUNDER

Oerhört duktig frisör som är mån om att göra ett bra resultat för mig som kund. Så nöjd! Att hon även är social och lättsam att prata med är ett stort plus, kommer definitivt tillbaka!

 

Bästa jag gått till. Kommer inte byta!

Trevlig och utmärkt på att förstå ens önskemål. Bästa Amanda!